woensdag 15 februari 2012

Callcenter-hel

Het is druk op mijn werk. En dan niet gewoon, standaard maandag-ochtend-druk, maar echt belachelijk druk. Zo druk dat de telefoon blijft rinkelen, de mensen klagen over de lange wachttijden en mijn collega's en ik zuchtend en steunend over de afdeling lopen.
De bezuinigingen hebben zo zijn sporen achtergelaten, waardoor we nu zo'n beetje de helft minder mensen hebben als 'vroeger.' Er bellen daarentegen net zoveel mensen als voorheen, misschien nog wel meer. Daarom loopt de wachtrij vaak hoog op en met onze huidige bezetting is dat een ware callcenter-hel. Gelukkig is ons nummer gratis, maar dat neemt niet weg dat mensen gaan klagen als ze ruim een uur moeten wachten voordat ze een medewerker aan de lijn krijgen. Op zich best begrijpelijk, maar helaas: De persoon die ze aan de telefoon krijgen, is 'maar' een telefonist(e) die zijn/haar werk doet. Geen minister die zijn bezuinigingsplan kan wijzigen.
Helaas krijgen wij regelmatig de volle lading. Van oeverloos geklaag tot complete scheldkanonnades; de callcenter medewerk(st)er is altijd de lul.
Mijn idee hierover is: Als mensen minder tijd zouden besteden aan het klagen over onze slechte bereikbaarheid en lange wachttijden, zouden wij meer tijd hebben om andere klanten te helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten